Om GUE

Global Underwater Explorers udsprang af et behov for at dele lysten til sikker udforskning af og beskyttelse af verdenen i vandet, og samtidig forbedre kvaliteten af uddannelsen og forskningen inden for alt, hvad der har med det våde element at gøre. I tråd med grundlæggernes originale vision, er det GUEs mission at:

  • Udvikle sikre, kompetente og vidende dykkere
  • Igangsætte og promove forskning under vandet
  • Tage initiativ til globale forskningsprojekter
  • Sikre overlevelsen af vore vandige miljøer
  • Sørge for, at offentligheden har en tilgængelig vidensressource om det våde element
     

 GUEs mål

GUE arbejder for at genskabe forbindelsen mellem den enkelte dykker, miljøforkæmpere og forskere. GUE er optaget af at promovere undervandsverdenens interesser og at arbejde for dem, der ønsker at bevæge sig i den.

Du kan få mere specifik information om GUE på www.gue.com

Grundlæggelsen af GUE

GUE blev grundlagt af et antal personer, der var involveret i Woodville Karst Plain Project (WKPP), der nu har status som en non-profit partner i GUE. Jarrod Jablonski, GUEs nuværende leder, var blandt de første, der promoverede ideerne bag den Hogartiske udstyrskonfiguration og Doing It Right (DIR)-principperne. I 1995 introducerede WKPP et standardiseret approach til udstyrskonfiguration og dykkeprocedurer og det medførte en markant reduktion i dykkeulykkerne i hulerne i Florida.

Det standardiserede approach er grundlaget for GUEs uddannelsesprogrammer, og det er en vigtigt forskel i forhold til andre træningsorganisationer. GUE Fundamentals gør det muligt for alle certificerede dykkere, uanset niveau at tilegne sig de færdigheder, der udgør fundamentet i GUEs system. Derefter har du adgang til videregående kurser inden for både rekreativ dykning (Rec), teknisk dykning (Tech) og huledykning (Cave).

Læs mere om GUEs kurser her …