Hvilket udstyr har jeg brug for?

Alle GUE-kurser kræver brugen af standardiseret DIR-udstyr og her kan du læse nærmere om kravene til hvert enkelt stykke udstyr. Hvis dette ligger langt fra det udstyr, du i øjeblikket har adgang til, så gå ikke i panik. Jeg kan både formidle salg, leje og i visse tilfælde udlån af udstyr. Hvis du kontakter mig i god tid, så finder vi en løsning.

Grundlæggende principper i udstyrskonfiguration er, at vi aldrig medbringer noget, vi ikke har brug for, og at udstyr, vi tilføjer senere ikke må være i vejen for, eller ændre den grundlæggende konfiguration. Udstyret skal være strømlignet, robust, enkelt og minimalistisk. Og hvis en udstyrsdel kan tjene mere end én funktion, er det en ekstra bonus. Forvent ikke at du med det samme forstår alle detaljer i udstyrskonfiguration – du vil helt sikkert få et par aha-oplevelser undervejs i dit GUE Fundamentals efterhånden som du opdager hvor velovervejet udstyrskonfigurationen er ...

At dykke med den samme gennemtænkte udstyrskonfiguration på alle dyk, vil ikke kun hjælpe dig med at løse mange problemer – det vil faktisk eliminere det fleste af dem!

Hver elev skal have og være fortrolig med brugen af: 

Flasker 

Enten dobbeltsæt forbundet med isolationsmanifold, der muliggør brugen af to førstetrin, eller enkeltflaske med K, H eller Y-ventil.
Anbefaling: dobbeltsæt (obligatorisk, hvis du går efter tech pass) 

Regulatorsæt 

Et af andettrinnene skal monteres på en lang slange (1,5 til 2 meter). Et af førstetrinnene skal have monteret et manometer og om nødvendigt en tørdragtsfeederslange.
Anbefaling: Ingen gummikonsol på manometer. 

Bagplade   og seletøj

En solid og flad platform af metal med minimal polstring, der holdes fast til dykkeren med ét stykke ubrudt nylonseletøj. Seletøjet skal være justerbart gennem bagpladen og sikres med et spænde om livet. En skridtrem er fastgjort til undersiden af bagpladen og et loop, hvor mavebæltet går igennem holder det hele fast på ryggen. På venstre side af mavebæltet sidder en kniv i en skede. På seletøjet sidder fem D-ringe. En på venstre hofte, to på hver af skulderstropperene ud for kravebenet, og de sidste to foran og bagpå skridtstroppen. Skulderstropperne skal have elastikker, der kan fastholde backup-lygter under dykkerens arme. Systemet skal være minimalistisk uden unødvendige komponenter.
   

Vinge   

BCD’en skal være en rygmonteret vinge af den minimalistiske type. Der må ikke være restriktive elastikker fastgjort til vingen. Vingens størrelse skal passe til tankstørrelsen.
Anbefaling: Ingen kugler på vingens dumpventil.

Instrumenter

Mindst et instrument, der måler tid og dybde.
Anbefaling: Instrumenter monteret med elastikker i stedet for original rem.
Nice to have: kompas, back-up bottomtimer

Maske og finner


Maske med lavt volumen. Finner skal være solide og ikke være splittede eller have hængsler .
Nice to have: ekstra maske
Anbefaling: Neopren-maskerem
Anbefaling: Scubapro JetFins eller lign. med spring heels.
 

Værktøj

Mindst et stykke værktøj, typisk en lille kniv.

Wet Notes

SMB og spoole

Med 30 meter line pr. dykker

Dragt

Passende til årstiden og temperaturen.
Anbefaling: Trilaminat tørdragt med lomme(r) på lår.

Nice to have for alle, men obligatorisk for tech pass: 

Primærlygte 

Minimalistisk design med genopladeligt batteri i separat beholder, der sidder under højre arm og føder et lygtehoved via et kabel. Lygten skal mindst levere, hvad der svarer til 50 watt halogen/10 watt HID.

Backup-lygte

To backup-lygter med et minimum af fremspring og et enkelt punkt til fastgørelse bagest. Lygten tændes og slukkes ved at dreje lygtehovedet.